Jeg hedder Michael, jeg kommer fra Skanderborg,jeg kan godt være meget sakastisk, og har min helt egen specielle sorte humor, som mange sikkert ikke helt forstå og måske også bliver meget skræmt over, jeg er 45 år bor i et rækkehus sammen med min gravhund min kat så man kan sige det er et mindre zoologiskhave, jeg har 3 børn 2 drenge og en pige, drengene bor ved deres mor og jeg ser dem faktisk aldrig (men det en anden lang historie) og pigen er flyttet hjemmefra, da hun i dag er 21 år og mor til en lille dreng (Oliver), jeg er udlært kok, og blev det i 1987 på Årslev kro og motel i Brabrand, jeg har gennem årende arbejdet som både kok og køkkenchef, fra 1995 til 2002 har jeg bestyret en fritidskantine i en sportshal, da jeg stoppede som kantinebestyre syntes jeg det var på tide at komme vidre, og beslutede mig så for at jeg gerne ville være levnedsmidlstekniker og søgte så en masse oplysninger om dette, men fandt ikke noget jeg kunne bruge, så fandt jeg ud af at uddanelsen havde skiftet navn så det i dag hedder procesteknolog.

jeg søgte så ind på Vejle Tekniske Akademi i september 2002, og fik afvide at der var plads på det næste hold der startede i januar 2003. Da vi startede op den 27. januar 2003 fik vi meget information om hvad vi skulle gennemgå de næste 2 år puuhhh tænkte jeg, har jo kun en 9 klasses eksamen tilbage fra 1977 og her sidder jeg sammen med folk der har HTX eksamen og andre højre eksamner, men jeg vil ikke opgive på det grundlag, så der var ikke andet at gøre ind bare hænge i og på når det galte mikrobiolog og kemi, for det har jeg aldrig haft før, der er også en masse med matematik, f.eks udregninger af varedeklarationer, der er også innovertion, logistik, ledelse og samarbejde, virksomhed økonomi, måling, enhedsopration, styrring og regulering, kvalitets- og milijøstyring. Der til følger en masse opgaver som har krævet mange timer og aftner foran computteren, for at få opgaverne færdig til tiden. Vi har ikke mødepligt på Akademiet men vi har afleveringspligt, og det skal overholdes for at man kan gå vidre til det næste semester.

Grunden til jeg egentlig søgte ind som procesteknolog, var egentlig at jeg gerne vil ind og arbejde ved fødevarestyrelsen, hvor der arbejdes med fødevarekontrol, dyrevelfær, kontrol med slagtedyr, så vi i Danmark kan sikre en meget høj fødevarekvalitet. Jeg fik afvide på AF at vejen ind, går gennem uddannelsen som procesteknolog, men tilsynstekniker i fødevarestyrelsen har sin egen uddannelse som jeg nu også har gennemført, så i dag er jeg glad for at jeg tog procesteknolog uddannelsen, da jeg har kunne bruge mange af de ting som jeg har lært til at gennemføre teknikeruddannelsen.

Jeg vil på de andre sider forklare lidt om hvad det er vi laver, og vise nogle opgaver, og når min eksamensopgave er færdig vil jeg også sætte den ind så i kan se hvad den går ud på, den handler om stabilisator i iskrem og virkningen af forskellige mængder af stabilisatorene, og om der er sammenhæng mellem stabilisator og nedsmeltning af isen. Jeg vil også sætte opgaver og lovgivning ind samt forskellige andre opgaver, sygdomme hos svin som man oplever ved kontrollen samt forklaringer.    

Jeg har gennem mine uddannelser fået et stort indblik i hvad, det er som der kommer i vores fødevare, og i dag når jeg handler ind kigger jeg nu meget mere grundigt på hvad varen indeholder, og hvilken autoitations nummer vores kød er fra og jeg holder mig ikke tilbage for at spørge om varene i butiken, og det er faktisk meget sjælden at personalet ved noget om de varer de står og sælger. Men husk det jo dig som kunde der bestemmer hvad du vil spise og hvad du vil putte i din mund, så jeg kan kun sige du skal være kræsen og opmærksom når du handler og se hvad det er der er i varen og ikke bare købe det hvis det er billigt og ja man kommer til at betale lidt mere for varen hvis det skal være kvalitet, men heller kvalitet ind kvantitet.

 

 

                                  

 

                                                                       Home